Go Back
Hyldeblomstsirup blomster

Den Søde Sommer: En Guide til Hyldeblomstsirup

Forb. tid 30 minutter
Hviletid 2 days
Samlet tid 2 days 30 minutter

Ingredients
  

  • 20 stk Hyldeblomst buketter
  • 1 stk Saft fra citron
  • 0,5 liter vand
  • 700 gram Sukker

Instructions
 

  • Saml hyldeblomster og tag dem forsigtigt med hjem.
  • Tjek for små insekter i hyldeblomst buketterne og fjern dem, hvis der er nogle.
  • Klip alle hyldeblomster af ned i en skål (den meget tålmodige kan nippe alle blomster af, så man helt slipper for de bitre, grønne stængler)
    Opskrift på hyldeblomstsirup
  • Pres citronen og hæld citronsaften over hyldeblomsterne.
  • Kog vand og sukker i en gryde indtil sukkeret er helt opløst.
  • Hæld sukkerlage over hyldeblomsterne.
  • Sæt låg på skålen og sæt den på kæl i 1-3 dage.
  • Si hyldeblomster fra (læg dem i en ny skål og hæld en flaske vodka over dem, så får du en skån hyldeblomst-likør)
  • Nyd din sirup på pandekager, vafler, is, i drinks, fortyndet som saft - eller sådan som du selv allerbedst kan lide den.